Filtre
Pret
Brand
Dimensiuni
Grad Termic
Material
Culoare
Pret

Lei  –  Lei

  • 719Lei
  • 98634Lei
Brand
Dimensiuni
Grad Termic
Material
Culoare

Pilote

7.518 Lei /BUC
Culoare: Crem
Dimensiuni CM: 135 X 200


CUM SA ALEGI CEA MAI BUNA PILOTA PENTRU TINE!

Conform statisticilor, ne petrecem o treime din viață în pat. De aceea este important ca aceasta treime din viata noastra sa fie petrecuta intr-un mod cat mai placut si comfortabil. Un somn bun nu necesită doar un pat bun, ci și o pilota bună.

O plapumă / pilota este o investiție pe termen relativ lung, așa că merită să îți aloci puțin timp pentru a descoperi cea mai bună umplutură și dimensiunea ideala pentru tine și patul tău. Am alcătuit un ghid de cumpărare complet pentru a vă ajuta să obțineți cel mai bun somn pe tot parcursul noptii.

Tipuri de umplutura ale pilotei

Umplutura naturala

Puf

Puful este cea mai luxoasă umplutură de pilota pe care o pot cumpăra banii, puful este alegerea perfectă dacă doriți să investiți într-o pilota de foarte buna calitate și de lungă durată. Puful este ales din cele mai fine pene din zona pieptului păsării, fiind extrem de usor si fin. O pilota umpluta cu puf este somptuoasa, moale și ușoară, păstrând în același timp o căldură imbatabilă si permitand corpului sa respire. Pretul unei astfel de pilote premium este semnificativ mai mare decit cel al unei pilote umplute cu pene sau cu un mix de pene si puf.

Pene

Umpluturile din pene, la fel ca si umpluturile cu puf, permit respiratia corpului pastrand in acelasi timp o caldura placuta si constanta. Principala diferență este că penele sunt mai grele, mai aspre și mai mari, ceea ce înseamnă că acest tip de pilota nu este la fel de fina, moale și ușoară ca una umpluta doar cu puf. Pilotele umplute cu pene sunt substanțial mai ieftine decât cele umplute doar cu puf.

Pene și puf

Pentru un compromis practic între căldură, moliciune și accesibilitate, o pilota cu umplutura combinată intre pene și puf este un pariu sigur. Aceste pilote amestecă pene mari și puful ușor și moale pentru a crea o pilota confortabilă pentru toate anotimpurile.

Mătase

Pilotele umplute cu mătase sunt alegerea supremă pentru o umplutură de lux. Aceste pilote sunt hipoalergenice și rezistente în mod natural la acarieni - perfecte pentru cei care suferă de astm și alergii.

 

Umplutura sintetica

Microfibră

Umpluturile din microfibră sunt alcătuite din fire ultrafine de poliester, țesute împreună cu buzunare de aer care captează căldura. Umpluturile din microfibră sunt ultra-moi, ușoare și reprezintă cea mai bună alegere pentru cei care suferă de alergii.

Fibră goală

Umpluturile din fibre goale sunt similare cu microfibrele; pastreaza caldura insa sunt mai aspre și mai puțin suple decât microfibre, așa că este cu siguranță o chestiune de preferință personală.

Clasificare TOG sau puterea de umplere, respectiv capacitatea de izolare termica a pufului/ umpluturii in general, precum si calitatea acestei umpluturi, este o caracteristica foarte importanta si de avut in vedere atunci cand achizitionati o pilota.

Evaluarea TOG a pilotei este o măsură a capacității sale de a reține aerul și de a vă menține temperatura și confortul pe timpul noptii. Cu cât ratingul este mai mare, cu atât pilota este mai calduroasa. Mai jos sunt câteva dintre cele mai comune evaluări TOG pentru pilotele Brinhaus:

Clasificare 4,5 TOG: această pilota este ultra-ușoară și corpul respira usor prin ea, ideală pentru nopțile de vară.

Clasificare 10,5 TOG: o pilotă cu acest rating TOG va fi perfectă pentru toate anotimpurile sau ca plapumă pentru primăvară și toamnă, o pilota ideala pentru o casa moderna, incalzita.

Clasificare 13,5 TOG, este ceea ce numim o pilota de iarna, una dintre cele mai calduroase pilote pe care le poți cumpăra, o pilota cu acest rating TOG este perfectă pentru nopțile reci sau dacă preferi să iti fie foarte cald și confortabil în pat.

Vă recomandăm să achizitionati atât o pilota de vară, cât și una de iarnă, deoarece foarte puține dormitoare au aceeași temperatură pe tot parcursul anului. La urma urmei, nu purtați o jachetă de iarnă, vara. Mulți dintre noi încă mai avem doar o „plapuma pentru tot parcursul anului”, deși, din fericire, tot mai mulți oameni au privilegiul de a avea două pilote din care să aleagă. Datorită cantității modeste de umplutură, pilotele de vară sunt relativ accesibile ca si pret, ca urmare poți și să faci pasul urmator și să pornești în călătoria visurilor tale, cu o pilota premium din puf de gâscă.

Dimensiunea plapumei

Dacă vrei să poți înfășura plapuma în jurul corpului tău – și nu în ultimul rând, in jurul picioarelor – pilota trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai lungă decât inaltimea ta. Dacă vă gândiți la o pilota pentru doua persoane, pe care să o împărtiti cu un partener, trebuie să vă aliniați nevoile de confort caloric înainte de cumpărare.

 In functie de dimensiunea patului dimensiunile recomandate sunt urmatoarele:

-         Pentru un pat de o persoana de 90 sau 100/200 este recomandata o pilota de 135 sau 155 x 200;

-         Pentru un pat de 160/200 ideala este o pilota de 200 x 200 sau 200 x 220;

-         Pentru un pat de 180/200 este remomandata o pilota de 220 x 240;

-         Pentru un pat de 200/200 o pilota de 220 x 260.