Nina Campbell


Nina Campbell este unul dintre cei mai respectați și influenți designeri de interior din lume. Lista ei de clienți și expertiza în design este de neegalat. Renumită pentru inteligența sa contagioasă și simțul strălucit al stilului, desenele sale atrag atât tinerii, cât și bătrânii și arata bine atât în interiorul contemporan, cât și în cel tradițional.

Entuziasmul și interesul Ninei pentru design și interioare au fost dezvoltate atunci când, la vârsta de nouăsprezece ani, a plecat să lucreze pentru John Fowler la prestigioasele Sybil Colefax & John Fowler.

La scurt timp după aceea, și-a înființat propria afacere de design, unde una dintre primele sale lucrari a fost să proiecteze un castel în Scoția.

Cu paleta de culori inconfundabil de bogată și elegantă, opera Ninei a atras atenția proprietarului clubului, Mark Birley, care i-a cerut să redecoreze faimosul club privat al membrilor Annabel. Această relație a fost atât de reușită încât au combinat încă o dată forțele în 1970 când au deschis Campbell & Birley, un magazin din Londra specializat în „luxul nerușinat”. Aici și-a lansat Nina designul semnat „inimile”, iar acest motiv atemporal este încă disponibil pe o gamă de porțelan din os fin.

Nina a primit un doctorat onorific de la Universitatea din Middlesex în 2001, pe lângă numeroasele alte premii pe care le-a primit, inclusiv Royal Oak Timeless Design Award (2003) și American Fashion Award pentru „femeia care a influențat cel mai mult stilul la nivel internațional".

Nina este administrator al școlii de desen Prince of Wales și în Consiliul guvernatorilor pentru Bath Spa University. De asemenea, este autoarea a 5 cărți despre design interior.

Colectia