Altek Italia Design


Altek Italia Design a fost fondată în secolul 19 de Giuseppe Baggio și fiul său Vittorio Senior. Cei doi erau producători de încălțăminte și saboți din lemn. Din 1880 încep să producă scaune din lemn și paie, lucrate manual în atelierul lor artizanal din Thiene (Vicenza).

La scurt timp după inceputul secolului 20, Altek Italia Design adoptă o nouă filozofie de cercetare și dezvoltare, bazată pe conceptul de „Insule” - colecții caracterizate prin modularitate, inovație și eco-sustenabilitate. Astăzi, în muzeul companiei aceasta își spune povestea printr-o colecție de produse originale, materializate decadă după decadă, încă din anii 1920. Se fac o mulțime de investiții constante în cercetare și se creează colecții importante pentru amenajarea zonelor aeroportuare, a zonelor de așteptare din sectorul privat și public, birouri, hoteluri, universități. Se obțin premii internaționale de prestigiu, cum ar fi „Grands Prix du Design” Ediția a XII-a în Canada, pentru contracte, sectorul instituțional și selecția ca finalist pentru Mixology Awards 2018 și 2019 în Anglia.

Altek Italia Design tocmai a început noul deceniu, indreptati spre viitor cu idei și proiecte inovatoare, conștienți de importanța și responsabilitatea de a avea un secol de istorie.

Colectia