Vista Alegre


Înființată în 1824, Fabrica de porțelan Vista Alegre a fost prima unitate industrială dedicată producției de porțelan din Portugalia. Persistența fondatorului său, José Ferreira Pinto Basto, a determinat lansarea și succesul acestei întreprinderi îndrăznețe. Proprietar de pământ, negustor îndrăzneț și figură distinsă în societatea portugheză de atunci, José Ferreira Pinto Basto a adoptat cu înțelepciune ideile liberale din secolul al XIX-lea, devenind „primul exemplu de liberă inițiativă” din Portugalia.

Încetul cu încetul, consumatorii au început să prețuiască cristalul portughez. Piesele produse la fabrica Alcobaça au câștigat progresiv încrederea și preferința consumatorilor portughezi și internaționali. În 1974, exporturile reprezentau deja 50% până la 75% din venituri, cu accent deosebit pe piața nord-americană.

Succesul obținut în America de Nord a deschis porțile către alte piețe. Cu 500 de angajați și o capacitate de producție mai mare, Atlantis și-a extins activitatea în aproximativ 20 de țări, obținând o extindere globală.

În 1985, Atlantis a construit o nouă fabrică la Casal da Areia, în Consiliul Alcobaça, pentru a satisface cererea tot mai mare de produse de calitate. 

Fuziunea cu Vista Alegre Group, în 2001, a fost un factor determinant pentru extinderea afacerii. În secolul 21, Atlantis continuă să-și afirme prezența pe principalele piețe internaționale și să fie recunoscută universal ca fiind producătorul unuia dintre cele mai pure cristale din lume, combinând cunoștințele tradiționale cu cele mai bun design contemporan. 

Liderul incontestabil al sectorului său din Portugalia, Atlantis, o companie din grupul Vista Alegre, continuă să se concentreze asupra strategiei sale de extindere, vizând noi piețe și consumatori.

Colectia