Fondata în 1836, compania producătoare de sticlă din cristal Theresienthal are o listă de admiratori și clienți cu adevărat impresionantă: de la regele Ludwig II, care a achiziționat seturi și colecții complete pentru castelul său din Linderhof, până la Țarul Rus din Sankt Petersburg, căruia i se livrau colecțiile de paharele pe jos, pentru a evita ciobirea sau spargerea pieselor. 

Ca și în cazul multor altor producători cu rădăcini în secolele trecute, și într-un meșteșug apropape uitat, însă bine păzit de cei care încă-l practică - și pe care îi reprezentăm cu mândrie pe site-ul nostru – fiecare piesă este fabricată în totalitate manual. Fără excepție, de la modelarea sticlei până la gravarea acesteia

De peste 170 de ani Theresienthal produce obiecte de sticlă din cristal, suflată pe gură, de o calitate excepțională. Piesele din cristal magnifice împreună cu toate accesoriile lor sunt faimoase, premiate și admirate în întreaga lume. Seturile și colecțiile reprezintă una din cele mai bune performanță artizanale lucrate în manieră tradițională, la nivel mondial. 

Cu unele ocazii piesele sunt colorate și opulente, iar în alte ocazii sticla din cristal este clar-transparentă și fin gravată, dar întotdeauna viu-strălucitoare, însuflețită de meșteșugul prin care este realizată. Aceste capodopere subțiri cât o coală de hârtie, suflate pe gură și meșteșugite în pădurea Bavariei, sunt piese unice. Toate. Indiferent dacă sunt pocaluri sau decantatoare de vin, cupe de șampanie sau pahare pentru băut apă, toate piesele exprimă originalitate autentică.

Repertoriu pieselor Theresienthal este rotunjit de selecția de vaze elegante, diverse vase sau flacoane gravate artistic. Colecția actuală a fost dezvoltată de designerii germani Peter Kempe și Thomas Kuball, desigur, respectând tradiția seculară care animă spiritul Companiei Theresienthal. În ultimii ani, legendarele colecții Theresienthal și-au împrospățit apariția în diverse variații create pe formele și modelele vechi de secole. Chiar și faimoasele metode de colorare, precum tehnica de suprapunere a Theresienthal continuă să fie pe deplin dezvoltate. 

Pentru mai multe informații, întrebări, sau comenzi speciale, vă rugăm să ne contactați telefonic sau să ne trimiteți un e-mail.

ColectiaDe la: 705 Lei /BUC
De la: 480 Lei /BUC
De la: 595 Lei /BUC
De la: 685 Lei /BUC
De la: 945 Lei /BUC
De la: 615 Lei /BUC
De la: 21,776 Lei /BUC
De la: 11,820 Lei /BUC
De la: 935 Lei /BUC
700 Lei /BUC
820 Lei /BUC
625 Lei /BUC
655 Lei /BUC
750 Lei /BUC
810 Lei /BUC
595 Lei /BUC
625 Lei /BUC
780 Lei /BUC
690 Lei /BUC
475 Lei /BUC
Theresienthal Decantor ROLAND
1,820 Lei /BUC
955 Lei /BUC
935 Lei /BUC
985 Lei /BUC
1,325 Lei /BUC
1,325 Lei /BUC
945 Lei /BUC