Filtre
Pret
Brand
Material
Culoare (1)
Pret

Lei  –  Lei

  • 2370Lei
  • 11068Lei
Brand
Material
Culoare (1)

Ghivece


Provocarea dvs. pentru ziua de azi: găsiți imagini profesionale de design interior care NU prezintă plante. Nu este imposibil - anumite ramuri ale minimalismului se feresc de aleatorietatea sfidătoare chiar și a naturii în ghivece - dar, în general, ți-ar fi greu să găsești multe exemple. Motivul este simplu, există ceva relaxant și frumos în aducerea unei parti de natura în casă și asta înainte de a recunoaște afirmațiile conform cărora plantele din casă ne pot ajuta bunăstarea mentală și purifica aerul.

Acestea fiind spuse, nimeni nu vrea plante carora nu le merge bine în casă. În ciuda faptului că a fost crescută de-a lungul generațiilor pentru a supraviețui mai bine în interior, fiecare plantă are habitatul său natural, diferit de mediul inchis al casei.  Alegeți plante al căror habitat natural este similar cu cel al căminului dumneavoastra în ceea ce privește ciclul luminii, umiditatea, nevoia de polenizare cu insecte și așa mai departe. Alternativ, alegeți plante care s-au dovedit a fi destul de adaptabile într-o serie de circumstanțe. Există, de asemenea, factorul de stil, gândiți-vă cât de bine arată în raport cu mobilierul și decorul general.

ARACEAE

Această familie de plante esta perfecta pentru casa, cu mult frunziș verde și părți subtile de înflorire. Sunt ideale pentru umplerea spațiilor mari, deoarece frunzișul este adesea destul de extins. Asemenea palmelor, au frunze mari și plate, dar adesea există o singură floare sau un număr mic de flori, care nu este niciodată copleșitor. Cele mai populare aracee includ; spathiphyllum (crin al păcii), urechea de elefant, epipremnum (iedera diavolului), monstera și aglaonema.

De asemenea, acestea sunt plante de interior ce necesita o întreținere relativ simpla. Au nevoie de puțină apă și vor rămâne destul de sănătoase în condiții normale de lumină, dar dacă doriți să prospere cu adevărat, plasați-le lângă o fereastră orientată spre sud, deoarece le place lumina soarelui.

PALMIERI

Soiurile de palmieri de interior ar putea părea ilogice. In natură, cresc în regiunile tropicale umede și deșertice aride, dar există multe tipuri de palmier de interior care par a fi perfect potrivite pentru camerele relativ întunecate și uscate din casă. Natura dă, probabil, o mână de ajutor aici, deoarece aceste plante extrem de versatile au evoluat pentru a trece prin schimbări în necesitatea apei și a luminii solare, așa că sunt mari supraviețuitori. De asemenea, înseamnă că au nevoie de puțină întreținere, dați-le puțină apă și o cantitate rezonabilă de lumină și vor crește în liniște pentru totdeauna. Soiurile cele mai usor de intretinut sunt: palmier areca, palmier kentia, palmier chinezesc, palmier maiestuos, palmier sago și palmier de salon.

Toate au frunzele de palmier distincte și se potrivesc mai mult sau mai puțin oriunde le așezi. Kentia și palmierul areca sunt plante mari care funcționează perfect într-un colț în timp ce palmierul de salon poate fi păstrat mic, ideal pentru un raft cu cărți sau pentru decorarea mesei.

AGAVE

Aceste plante subestimate sunt superbe pentru a decora o cameră, iar speciile de interior variază în dimensiuni, intre 10 cm si 60 cm. Sunt originare din regiunile deșertice din America de Sud și sunt adesea (dar nu întotdeauna) suculente. Vor avea nevoie în continuare de foarte puțină apă și sunt planta visată a minimalistului, cu frunze îndrăznețe și tulpină minimă. Cele mai cunoscute sunt: Aloe americană, planta panglică, yucca, dracaena roșie și planta șarpe.

Agavele garantează verdeață pe tot parcursul anului în casă (cu excepția dracenei roșii, cu rozul său garantat). Așezați-le pe pervazurile ferestrelor, birouri, rafturi sau podele, su nu veți da greș.

CRASSULACEAE

Aceste plante arată asemănător cu agavele, dar sunt o familie diferită originară în principal din emisfera nordică, dar și din Africa de Sud și America Centrală. Multor specii le merge bine în climă rece, totuși, asta nu înseamnă neapărat că le place apa - puteți avea grija de ele udându-le destul de neregulat și vor fi perfect sănătoase. Cele mai cunoscute plante Crassulaceae includ; pachyphytum (silverbracts), sedum (stonecrop), aeonium, crassula (plantă de jad, templul lui Buddha, ovata) și kalanchoe (urechi de păsărică).

Toate acestea tind să fie plante mici și discrete, simple și netede, cu frunze care sparg orice margini dure. Se potrivesc camerelor de zi la fel de bine ca și camerei de serviciu.

FERIGILE

Ferigile exista pe planetă de mai bine de o sută de milioane de ani înainte de sosirea dinozaurilor, fiind cele mai rezistente și adaptabile plante care au existat vreodată. Prin urmare se pot face aranjamente uimitoare în casă cu ferigi, ele crescând în mod fiabil cu aproape nici o grijă, dar făcându-și prezența cunoscută prin frunziș care se întinde în toate direcțiile. Ferigile sunt o alta specie de plante superbe recomandate pentru decorarea unui colț sau unui hol mare si s-ar putea să fie nevoie să fie tunse cu foarfecele din când în cand.

Căutați: davallia (ferigă de picior de iepure), didymochlaena (feriga de mahon), nephrolepis (ferigă de Boston), cyrtomium (ferigă de ilf japonez) și platycerium (ferigă de cerb).

Feriga Boston și feriga de mahon rezista deosebit de bine în ghivece mici, ideale pentru mese și rafturi, deși vor încerca să-și depășească spațiul, așa că păstrați-le tunse.

ORHIDEEA

Dacă sunteți în căutare de culori, trebuie să apelați la orhidee. Această familie de plante este una dintre cele mai diverse din lume, cu aproximativ 30.000 de specii pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii. Frumusețea lor elegantă ascunde o planta rezistenta. Orhideele sunt mai mult decât capabile să aibă grijă de ele însele și, odată ce le-ai pus in ghiveci, nu-ți vor oferi decât plăcere. Orhideele noastre preferate de interior sunt: orhideea moliei, dendrobium, ludisia (orhideea bijuterie), oncidium (doamnele dansatoare) si phaius (orhideea calugarita).

Acesta este doar vârful aisbergului, desigur. Deși nu orice orhidee va prospera în interior, le puteți alege pe cele care o fac - doar aveți grijă, caci veti deveni total pasionat.

Aceste tipuri de plante au fost alese pentru ușurința lor in îngrijire și pentru faptul ca le va merge bine în interior. Puteți imparti diferite familii de orhidee pe camere: în baie, sufragerie, balcon, dormitoare, pentru a aduce instantaneu viață, culoare și echilibru. Acum tot ce aveți nevoie este colecția perfectă de ghivece pentru a le păstra.