Fos Cheramiche

Emilia Romagna, Italia - Artiști în ceramică

Piero Mazzotti și Andri Ioannou creeaza forme, obiecte și suprafețe din porțelan din 1987. Ideea, geneza și filozofia unui produs realizat de FOS Ceramiche încapsulează gândirea creativă, provocarea inovatoare, cercetarea constantă și controlul calității, un set de valori care nu pot fi reproduse și banalizate prin intermediul unei copii. 

Misiunea FOS este de a construi noi configurari pentru mediul casnic, folosind elemente de design interior a căror funcție este rezultatul unui ideal de frumusețe inspirat din natură. Vaze, boluri, piese centrale, sculpturi de lumină cu un design exclusiv, din porțelan și ceramica.

Forme pure și decorațiuni grafice: alb imaginat de atributele trandafirilor și coralilor; negrul folosit sub forme de litere și acuarele pictate manual povestind despre libelule și cărăbuși; verde utilizat pentru a inventa grădini verticale, păduri abundente; roșu, galben și albastru pentru a inventa coralul nou și neobișnuit; aurul și platina - sinonime cu regalitatea și perfecțiunea - pentru a celebra alchimia mediilor domestice.

Grijă continuă pentru detalii, dorință de a impresiona, ambivalență a unei serii de produse făurite pentru a povesti despre tehnici vechi de secole folosind un limbaj contemporan.
FOS creează obiecte pentru a fi colectate de pasionatii de frumos. Sunt piese care nu trec neobservate, pentru cei obsedați de estetica.

Fiecare piesă este unică, rezultatul unui echilibru constant între artă, meșteșug și design, care este gravat cu marca FOS, precum și prin excelența garanției Made in Italy.

„... de la cinci la șase mii de ani, la neantul timpului, ceramica este acolo - dulce ca pâinea și, de asemenea, mai veche decât pâinea. Sunt mai vechi decât Biblia și Isus Hristos, mai vechi decât toate poeziile scrise, mai vechi decât caprele și pisicile, mai vechi decât toate casele, mai vechi decât toate metalele. Ceramica este la fel de veche ca dinții mamuților, precum coastele urșilor, precum coarnele renilor. Sunt hârtia căreia i s-a transmis ideea întunericului pentru prima dată, realizând forme complet inventate de mâini ... ”

(Ettore Sottsass, Scritti 1946 - 2001, Vicenza, Neri Pozza Editore, 2002).

Colectia