CESKY PORCELAN DUBI

Din 1885

În 1864, industriașul Anton Tschinkel, din Dubí a cumpărat o clădire mare numită Moara din Pădurea Inferioară, în actuala stradă Tovární din Dubí, lângă Teplice, și a reconstruit-o într-o fabrică de majolică, un tip de faianță italiană caracterizată prin smalțul metalic. În 1885, firma O. C. Teuchert de la Meissen a achiziționat fabrica de la el și a început acolo producția de porțelan în stil rococo, cu modelul așa-numit „ceapă”. Producția sa a obținut un succes extraordinar și mult interes din partea clienților, care poate fi remarcat prin numărul mare de piese diverse. Spre exemplu, în 1929, când fabrica a fost deținută de Artur Bloch, setul a cuprins 257 de forme și până în 1956, a fost marcată cu desemnarea MEISSEN într-un cadru oval.

Acum, când citiți această introducere, numele companiei este Český Porcelán, iar numărul de piese cu designul cepei atinge 660 de modele. Aceste produse sunt garantate de Asociația Industriei din Sticlă și Ceramică din Republica Cehă ca „Produs Ceh”.

Când priviți, însă, catalogul de produse descoperiti peste 100 de forme de căni și cești în 3 mii de decorațiuni, constând în seturi de masă albe sau cu design decorat, certificate la Centrul de Proiectare din Republica Cehă ca produs excelent din 2006, iar în 2007 un premiu de la ministrul Industriei și Comerțului Republicii Coreene pentru proiectare super-temporală. Acest set, în versiunea sa de hotel, a primit premiul „Expoziția Horeca” la târgul de hoteluri și gastronomie din Praga, în 2005.

Printre produsele lor puteți găsi, de asemenea, seturi în formă de „Praha” cu decorare Eco, dar și cele mai noi știri precum primele piese dintr-o nouă serie de pitici mitice, dar și modelul de ceapă în 7 culori, numit Natura, care este un model protejat al producătorului. Cu siguranță, veți fi atrași de setul modern de servire a cafelei „Triplex”, dar și de „Setul de ceai pentru întuneric” de designerul Petr Korecký. De asemenea, merită atenție costumul Bohemia Cobalt, foarte popular pe piața japoneză.

Fabrica din Dubí s-a specializat în porțelan de ceapă, porțelan utilitar și decorat, împreună cu fabrica Royal Dux din Duchcov care produce porțelan figurat și decorat. Nu sunt cele mai vechi fabrici de porțelan din țara cehă, ele sunt într-o poziție care le face extraordinare, deoarece ambele sunt singurele din Boemia cu 100 de ani de utilizare neîntreruptă a mărcii originale a fabricii, Royal Dux în 2012 și Dubí în 2013!

De ce ne place:

Datorita aerului vintage al timpurilor trecute si al modelului traditional, consacrat de istorie.

ColectiaCesky Porcelan Dubi Vesela pentru masa BLUE ONION
De la: 315 Lei /BUC
172 Lei /BUC
180 Lei /BUC
195 Lei /BUC
85 Lei /BUC
115 Lei /BUC
[Contactati-ne pentru un pret] /BUC
89 Lei /BUC
62 Lei /BUC
47 Lei /BUC
81 Lei /BUC
103 Lei /BUC
70 Lei /BUC
77 Lei /BUC
Cesky Porcelan Dubi Cafetiera mare BLUE ONION
450 Lei /BUC
Cesky Porcelan Dubi Cafetiera medie BLUE ONION
360 Lei /BUC
530 Lei /BUC
443 Lei /BUC
398 Lei /BUC
Cesky Porcelan Dubi Carafa BLUE ONION
325 Lei /BUC
258 Lei /BUC
Cesky Porcelan Dubi Cremiera mare BLUE ONION
184 Lei /BUC
Cesky Porcelan Dubi Cremiera medie BLUE ONION
136 Lei /BUC
116 Lei /BUC
1.127 Lei /BUC
347 Lei /BUC